Estrenem nou curs!

Benvolguts pares i mares,

Estrenem nou curs i seguint amb la iniciativa que vam portar a terme a mitjans de l’any passat, volem continuar oferint-vos els nostres posts de reflexió  perquè entre tots  puguem compartir idees sobre l’educació dels  fills. Per això comencem amb un decàleg  “especial”.

Si després de la lectura ens voleu fer algun comentari no dubteu a escriure’ns, o trucar-nos per compartir, ja sabeu que ens agrada molt debatre sobre aquests temes i que creiem que és fonamental coincidir tant en filosofia com en dinàmiques de treball.

Hem pensat nou consells bàsics, escrits amb força sarcasme, i voldríem que entre tots completéssim el desè per tal  de concloure aquest decàleg que ens acompanyarà durant tot aquest curs. Esperem que entre les vostres aportacions i un toc d’humor comencem amb bon peu el 2016 – 2017.

10 CONSELLLS PERQUÈ L’NICI DE CURS DEL TEU FILL SIGUI UN AUTÈNTIC DESASTRE

1.- Compra els llibres i el material quan ja estigui ben començat el curs, així tindràs als professors ben contents i de pas el teu fill podrà fer nous amics demanant tot el que li falti, i interrompent quan convingui.

2.- Marca-li un ritme de treball només quan ja hagi suspès, així haureu de córrer i serà molt més emocionant treballar durant tot el curs. Evidentment, no es poden incloure els caps de setmana, que tothom sap que són per descansar.

3.- Controla que mentre estudia tingui ben a prop tant el mòbil com de l’Ipad o l’ordinador per tal que pugui descansar i distreure’s cada cop que no necessiti. No importa que les hores de treball siguin productives, simplement que estigui ben assegut a la seva habitació.

4.- No llegeixis mai davant seu ni parlis de res que no sigui estrictament necessari. De fet, millor si la comunicació a casa es redueix a cridar-lo per sopar o dir-li que reculli l’habitació. La vostra relació millorarà molt i podràs ajudar-lo a estavellar-se amb més facilitat!

5.- Vés repetint a casa sense parar que anar a treballar és molt dur, així ell pensarà que l’escola és una tortura i li desapareixerà qualsevol petit interès que pugui encara mantenir. Compadeix-te d’ell quan porti feina per a casa, queixeu-vos junts de tot el que posen o aconsellen els professors, ja que treballar no té a veure amb la vida.

6.- Parla només de l’escola després de les notes i sobretot no preguntis mai què està fent o com va, no fos cas que pensés que aprendre té algun valor.  No hi ha cap connexió entre l’aula i el món, no el confonguis amb el teu interès.

7.- Demana tutoria amb els professors solament quan les notes no t’agradin, d’aquesta manera l’escola es prendrà molt millor les teves reclamacions i preguntes. Tots sabem que de totes maneres els mals resultats finals són exclusivament culpa de qui fa la classe.

8.- L’únic que importa és que aprovi, no com ho faci o la nota. A Batxillerat podràs assegurar amb aquesta trajectòria que no entrarà a la carrera que vol. Tranquil·litat! Podràs pagar molt més a la privada per un títol  mateix nom.

9.- Confia plenament en ell quan et digui “No et preocupis, ja m’hi posaré”, tots sabem que el temps durant el curs és infinit. I si no, sempre ens queda passar-nos-ho bé durant l’estiu.

10.- …………

Esperem rebre els vostres suggeriments per al número 10 i recordeu que estem aquí per al que necessiteu. Les classes comencen el proper dilluns 12 , no volem ser còmplices del desastre! 🙂

Leave a comment